Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2025
Στο νέο επεισόδιο του The Tasty Stories by Check In Stories, με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε την πρώτη γυναίκα καλεσμένη μας —και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Άννα Μαρία Βασιλειάδη, ιδιοκτήτρια του μοντέρνου και πολυδιάστατου Οινοποιείου Οίνου Γη στο μαγευτικό Όμοδος της Λεμεσού.
Με φόντο τους αμπελώνες του χωριού του πατέρα της, η Άννα Μαρία μάς ταξιδεύει από τις παιδικές της αναμνήσεις στο παραδοσιακό σπίτι του παππού και της γιαγιάς μέχριτη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα οινοποιεία της Κύπρου.
Το Οινοποιείο Οίνου Γη, που λειτουργεί από το 2018, δεν είναι απλώς ένας χώροςπαραγωγής κρασιού. Όπως λέει και η ίδια, είναι ένας λευκός καμβάς όπου συνυπάρχουν η παράδοση με τον σύγχρονο πολιτισμό – με ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες, θερινές προβολές, εκδηλώσεις και master classes.
Η Άννα Μαρία μπήκε δυναμικά στον χώρο της οινοποιίας με μεράκι και βαθιά σύνδεση με τον τόπο. Φέτος μάλιστα, αποφάσισε να ζήσει από κοντά τη μαγεία του τρύγου, από τησυγκομιδή των σταφυλιών μέχρι και την οινοποίηση – μια εμπειρία που σφραγίζει το πάθος της για το κρασί. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες στον χώρο του κυπριακού αμπελώνα και φέρνει μαζί της μια νέα, σύγχρονη και ανθρώπινη ματιά, με στόχο όχι μόνο την εδραίωση του Οίνου Γη, αλλά και την ενίσχυση της παρουσίας του κυπριακού κρασιού στον σύγχρονο οινικό χάρτη.
Άκου την Άννα Μαρία Βασιλειάδη να μιλά για τόπο, γεύση, μνήμη και δημιουργία — σε ένα επεισόδιο που αποπνέει αυθεντικότητα, χαρακτήρα και πολύ… κρασί.
Σχετικά

Πώς το Moondog's άλλαξε το pub culture στην Κύπρο (Podcast)
O συνιδιοκτήτης της δημοφιλούς μπιραρίας της Λευκωσίας είναι ο πρώτος καλεσμένος της νέας σεζόν της σειρά podcasts του Check In Cyprus, "The Tasty Stories"

Αντρέας Λεμονάρης: "Μου πρόσφεραν μέχρι και 800.000 λίρες για να πουλήσω "Τα Τρία Φανάρια" (Podcast)
Πίσω από τη βιτρίνα ενός καφέ, κρύβεται η μνήμη, η γεύση και η ψυχή της παλιάς Λευκωσίας

Πανίκος Σωτηρίου: "Στα 90's η Knight's Pub πουλούσε ποτά και τρέλα" (Podcast)
Χριστούγεννα τον Αύγουστο, πισίνες μες στο μαγαζί και μια pub που έγινε φαινόμενο

Serena Beach Bar: Από το χίππικο όνειρο στο απόλυτο beach bar του 2025 (Podcast)
Η θρυλική Σειρήνα του Πρωταρά και η ιστορία της που ξεκινά πριν από μισό αιώνα

Μία επιτυχημένη μπιραρία, πρέπει να αρέσει πρώτα στις γυναίκες (Podcast)
Πώς η αγάπη για τη συλλογή έγινε η ψυχή μιας από τις πιο αγαπημένες pubs της Κύπρου

Από ξενύχτικο των 90s σε γαστρονομικό προορισμό του σήμερα – Η απίθανη πορεία της Ταβέρνας Καμασιάς (Podcast)
Τι κρατάει ζωντανή μια ταβέρνα για μισό αιώνα; Ρωτήσαμε τον άνθρωπο που τη ζει

Ένας Βρετανός σεφ γράφει τον δικό του “Amyth” στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα ταξίδι γεύσης και πολιτισμού στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας, μέσα από τα μάτια (και τα πιάτα) του σεφ Andrew Michael Smith

Κρις Θεοφάνους: «Στα 30 μου άφησα τα πάντα για τη μαγειρική» (Podcast)
Ο Κρις Θεοφάνους διηγείται πώς η αγάπη για τη γεύση τον οδήγησε από τη ζωή στο marketing στη δημιουργία ενός από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της Κύπρου

Περικλής Χριστοφορίδης: "Στο εστιατόριο δυστυχώς δεν υπάρχει undo" (Podcast)
Στο νέο επεισόδιο της σειράς The Tasty Stories by Check In Cyprus, υποδεχόμαστε τον Περικλή Χριστοφορίδη, τον άνθρωπο πίσω από το εμβληματικό εστιατόριο της Λευκωσίας "Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη"

Ο Γιάννης Κυριακίδης δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κρασί και αμπελώνες (Podcast)
Μια βαθιά, προσωπική συζήτηση με έναν από τους πρωτοπόρους του κυπριακού κρασιού για τη γη, τις γηγενείς ποικιλίες και το Οινοποιείο Βασιλικό στον Κάθηκα

Το απάχικο που έγινε upscale εστιατόριο για ψάρι (Podcast)
Ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου συνεχίζει το οικογενειακό όραμα, μεταμορφώνοντας την ιστορική ψαροταβέρνα του Πεντάσχοινου σε μια σύγχρονη γαστρονομική εμπειρία

Σοφοκλής Βλασίδης: Ένας γκουρού του κυπριακού αμπελώνα
Ένα ταξίδι γεύσης και ιστορίας στην καρδιά του Κοιλανιού με τον οραματιστή οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη, εκεί όπου η κυπριακή γη γεννά κρασιά με ψυχή